FRAMING JOHN DELOREAN - ON VOD www.framingjohndeloreanfilm.com
Results 1 to 5 of 5

Thread: Heating/Cooling Swich query

  1. #1
    Member
    Join Date:  Nov 2018

    Location:  England

    Posts:    39

    My VIN:    07164

    Club(s):   (DCH)

    Heating/Cooling Swich query

    Hi Folks,

    Odd issue with my heater switch. Since owning her the fan works on all settings but ONLY when DEFROST or MAX are selected ?

    Any ideas ? I have replaced the rubber maze like seal behind the switch. Could it just be dirty contacts ?
    Last edited by er1c; 12-08-2019 at 11:55 AM.

  2. #2
    Senior Member
    Join Date:  Mar 2014

    Location:  Lansing, MI

    Posts:    476

    My VIN:    04194: 5-Speed, Black Int, 79 Peugeot 604 Manifold, 05052: 5-Speed, Gray Int, 78 Peugeot 604 manifol

    I suspect it's an issue with the electrical contacts in the mode control switch. I recently fixed an issue on 5052 where the fan would continue running even if the mode switch is off. The culprit was a broken plastic tab that holds down the contact. I was able to find the disassembly instructions online.
    Andrew
    4194 Since 7/98
    5052 Since 7/14

    1972 Buick Riviera
    1974 Bricklin SV-1 177
    1982 AMC Eagle SX/4 (4.2 I6, 4 Speed)
    1983 Pontiac Trans Am (Knight Rider Conversion in progress)
    1985 Oldsmobile Toronado (daily driver)

    Solex carb and antenna television guru.

    "My carbon footprint is bigger than yours!" :-)

  3. #3
    Member
    Join Date:  Nov 2018

    Location:  England

    Posts:    39

    My VIN:    07164

    Club(s):   (DCH)

    Thx

    Thanks Andrew,

    I have only just got the centre console back in after a Bluetooth chip addition to the original radio. Do you recall If the console needs to come out to get the switch out ?

    Hopefully not..... Time to get my wife with her small hands back in there

  4. #4
    Administrator Ron's Avatar
    Join Date:  Jun 2011

    Location:  North GA

    Posts:    5,425

    Club(s):   (SEDOC) (DCUK)

    Quote Originally Posted by Andrew View Post
    I suspect it's an issue with the electrical contacts in the mode control switch.
    +1

    About has to be, if all speeds work in any mode, because of the way it's wired.

    Quote Originally Posted by er1c View Post
    Do you recall If the console needs to come out to get the switch out ?

    Hopefully not..... Time to get my wife with her small hands back in there
    It can be done. Small hands will help...and a long forearm.
    Aligning it all up while starting the small mounting screws is the greatest challenge doing it that way.

  5. #5
    Senior Member Giamanut's Avatar
    Join Date:  Sep 2019

    Location:  Spokane

    Posts:    128

    My VIN:    5051

    Quote Originally Posted by er1c View Post
    Hi Folks,

    Odd issue with my heater switch. Since owning her the fan works on all settings but ONLY when DEFROST or MAX are selected ?

    Any ideas ? I have replaced the rubber maze like seal behind the switch. Could it just be dirty contacts ?
    I can't remember for sure but I think when I reinstalled my switch it did something like that I Had 2 wires switched around But i am just not sure at this point because I have done so much on this car hard to remember.
    It would be worth a double check of the wire positions on the Mode sw.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •